Konsoloslukta çalışmak için ne gerekiyor?
Konsolos olmak için bir üniversitenin ilgili fakültelerini başarıyla tamamlamak gerekir. Dört yıllık üniversite fakültelerinden mezun olanlar yeterli KPSS puanları alarak bu alanda çalışabilirler. Bir konsoloslukta çalışmak için gereken KPSS puanları değişiklik gösterebilir.
Dışişleri için KPSS gerekli mi?
Dışişleri Bakanlığı’nın eğitim ve öğretim programlarına katılım, kariyer hedeflerinize ulaşmanız için sağlam bir temel oluşturur. Bu nedenle işe alımlarda KPSS şartı yoktur. Bakanlığın kendi yazılı sınavları ve mülakatları işe alımın anahtarıdır.
Konsolosluk için hangi KPSS?
Adayların sıralaması, “KPSS 36” puan türünde aldıkları puana göre yapılacak ve bu çerçevede ilk 400 aday yazılı sınava çağrılacaktır. Yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar, Bakanlığın internet sitesinde (www..tr) yer alan “Duyurular” bölümünde ilan edilecektir.
Hangi bölüm mezunları konsolos olabilir?
Konsolos nasıl olunur sorusunun cevabı, üniversitelerin ekonomi, işletme veya uluslararası ilişkiler bölümlerinden mezun olmaktır.
Konsolos ne kadar maaş alır?
Ankete katılan kullanıcıların paylaştığı maaş verilerine göre büyükelçilik personelinin ortalama maaşı aylık 22.100 TL’dir. Büyükelçilik personelinin en düşük ortak maaşı 17.700 TL iken en yüksek maaş ise 30 TL’dir.
Konsolos diplomat mıdır?
Konsolosluk memurları diplomatik temsilciler değildir. Diplomatik görevlerle görevlendirilenler ve ziyaret ettikleri Devlet tarafından bu sıfatla kabul edilenler hariç olmak üzere, konsolosluk memurları diplomatik ayrıcalık ve dokunulmazlıklardan yararlanmazlar.
Konsolosluk sınavı nasıl oluyor?
MADDE 15 – (1) Konsolosluk ve uzman memurlar için giriş sınavı, yazılı ve sözlü sınavdan oluşur. (2) Yazılı sınavda öncelikle adayların Türkçe ve yabancı dil bilgisi ölçülür. Sınava, sınav duyurusunda ilan edilen yabancı dillerden herhangi birinden girilebilir.
Dışişleri Bakanlığı KPSS kaç puan?
Dışişleri Bakanlığı profesyonel parkur için 100 aday alımı yapacak. KPSS-36, KPSS-21 ve KPSS-108 puan türlerinden herhangi birinden en az 80 puan almış olanlar 22 Eylül’e kadar başvuruda bulunmalıdır.
Dışişleri Bakanlığında çalışmak için hangi bölüm?
Diplomat olmak isteyen herkesin lisans veya yüksek lisans derecesine sahip olması gerekir. Bu, hukuk, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler veya benzer bir alanda bir derece gerektirir.
Konsolosluk sınavı 2024 ne zaman?
4. Giriş sınavının yazılı aşaması 28 Eylül 2024 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Yazılı aşamada başarılı olan adaylar için ayrıca düşünme/analitik yetenek testi ve sözlü sınav yapılacaktır. İlgili sınavın ve sözlü sınavın yeri ve tarihi daha sonra duyurulacaktır.
Konsolosluk çalışanları memur mu?
Konsolosluk ve Özel Memur adayları, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na alınır. Dışişleri Bakanlığı I. GENEL BİLGİLER: (1) Dışişleri Bakanlığı’nın Konsolosluk ve Özel Memurları, dış ilişkileri yürütme ve yurt dışında temsil görevlerini yerine getirme kapsamında görev, yetki ve sorumluluklar üstlenen kariyer diplomatik memurlarıdır.
Konsoloslukta hangi meslekler var?
Kariyer memurlarının, konsolosluk ve meslek memurlarının diplomatik misyonlarda kullanabilecekleri diğer unvanlar şunlardır: Birinci Müsteşar, Müsteşar, Baş Sekreter, İkinci Katip, Üçüncü Katip ve Ataşe; Konsolosluk görevlerinde kullanılabilecek diğer unvanlar şunlardır: Başkonsolos Yardımcısı, Konsolos, Konsolos Yardımcısı ve …
Diplomatlık zor mu?
Diplomat olmak prestijli ama çok zor ve stresli bir meslektir. Farklı ülkelerde çalışabildiğinizden emin olmanız gerekir. Dışişleri Bakanlığı’nda çalışmak için ilk adım KPSS sınavına girmektir.
En genç büyükelçi kimdir?
Ancak Ankara’daki Romanya Büyükelçisi George Ciamba, bu kalıpların dışında bir diplomat. “Ankara’nın en genç büyükelçisi” unvanını taşıyan Ciamba, 33 yaşında.
Kaç tane konsolos var?
Türkiye’nin 5 kıtada 138 büyükelçiliği, 86 başkonsolosluğu, 13 daimi temsilciliği, bir ticaret ofisi ve bir konsolosluk acenteliği bulunmaktadır.
Konsolosluklara iş başvurusu nasıl yapılır?
Başvurular Bakanlığın www..tr internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılır. Başvuru için gerekli bilgiler ve elektronik ortamda sunulacak belge örnekleri aşağıda yer almaktadır: a) T.C. Kimlik Numarası.
Diplomat olmak için hangi bölüm?
Diplomat olmak isteyen herkesin lisans veya yüksek lisans derecesi olması gerekir. Bunun için hukuk, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler veya benzeri bir alanda derece gerekir. Diplomat olmak için sadece lisans veya yüksek lisans derecesine sahip olmak yeterli değildir.
Konsolosluk çalışanı nedir?
Konsolos, bir ülkenin vatandaşlarının farklı ülkelerdeki nüfus, vatandaşlık ve ticari işlemleriyle ilgilenen ve bu yöndeki işlemleri yürüten görevlilerden sorumlu olan kişidir. Bu görevin yürütüldüğü kuruma konsolosluk denir.
Büyükelçilik sınavı ne zaman 2024?
4. Giriş sınavının yazılı aşaması 6 Temmuz 2024 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Yazılı aşamada başarılı olan adaylar için ayrıca düşünme/analitik yetenek testi ve sözlü sınav yapılacaktır.
Kaynak: raytheon.com.tr