Kesilmeyen fatura nereye şikayet edilir?
Telefonla şikayette bulunmak isterseniz, 189 numaralı vergi numarasını kullanarak durumu bildirebilirsiniz. Bu telefon numarası, vergi dairesine doğrudan ulaşmanızı ve şikayetinizi iletmenizi sağlar.
Fiş fatura kesmeyen işletme nereye şikayet edilir?
DUYURU: ALO 124 VERGİ BİLDİRİM HATTI AKTİF HALE GELDİ.
Vergi kaçıranlar nasıl ihbar edilir?
Öte yandan, denetim işlemlerine ilişkin bilgi talep etmek isteyen vatandaşların, bildirim ve şikâyetlerini VİMER bildirim numarası (189) üzerinden veya .tr adresindeki “Vergi Bildirimi” bölümünden veya Dijital Vergi Dairesi’nden kayıt numarası alarak iletmeleri gerekiyor.
189 ne için aranır?
Bildirimlerinizi VİMER (189) bildirim numarası ile veya .tr adresi veya Dijital Vergi Dairesi aracılığıyla iletebilirsiniz.
Fatura kesmemenin cezası ne kadar?
3. Fatura düzenlemeyen veya almayanlar için.
Vergi ihbar edenin kimliği açıklanır mı?
Bildirimi alan kurumlar, öncelikle muhbirin kim olduğunu ve Vergi Usul Kanunu’nun 135. maddesi uyarınca yetkililer aracılığıyla soruşturma talebinde bulunup bulunmadığını tespit eder. Muhbirin adı gizli tutulur ve hiçbir şekilde ifşa edilmez.
Fatura kesmemek vergi kaçırmak mı?
Fiziki veya dijital ortamda yapılan satışlarda, yani ticari faaliyetlerde, işlemin bir parçası olarak fatura düzenlenmesi zorunludur. Satışlarda fatura düzenlenmemesi Vergi Usul Kanunu anlamında usulsüzlük sayılır.
Alo 189 ne işe yarar?
Yukarıda belirtildiği gibi vergi beyannameleri Alo Maliye 189 numaralı hattı arayarak veya Vergi Dairesi Başkanlıkları, Vergi Dairesi Başkanlıkları veya Maliye Daireleri’ne yazılı talepte bulunarak yapılabilir. Bu beyannamelerin e-devlet üzerinden yapılması da mümkündür.
Bir firmayı nasıl şikayet edebilirim?
Alo 175 Tüketici Şikâyet Hattı kapılarını Habertürk’e açtı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy, Habertürk muhabiri Çimen Çetin’e Alo 175 Tüketici Danışma Hattı hakkında bilgi verdi.
Bir işletmeyi maliyeye nasıl şikayet edebilirim?
Vergi bildirimi, mükelleflerin yükümlülüklerini düzgün bir şekilde yerine getirmelerine yardımcı olur. Vergi bildirimi yazılı olarak, kayıt için sözlü olarak, e-devlet üzerinden veya 189 Alo Maliye telefon numarasından yapılabilir.
İhbar eden kişi bulunur mu?
Tüm raporların gerçek olarak kabul edildiği POLİS İHBAR HATTI 155’e gelen rapor sisteme aktarılır ve gelen tüm raporlar belirli bir gizlilik seviyesiyle kaydedilir ve raporu yapan vatandaşın kimliği asla başkasına açıklanmaz. Polis İHBAR HATTI 155’e gerekli tüm bilgileri vermek, kanıt sağlamak ve işlemi tamamlamak…
Vergi kaçıranları ihbar edene ödül ne kadar?
Gerekli şartları taşıyan ve somut bilgi ve belgelerle desteklenen bildirim talepleri incelemeye gönderilmekte ve bildirim sonucunda, bildirimde bulunanın katkısı da dikkate alınarak tahakkuk eden vergi ve vergi ziyaı cezası tutarının yüzde 10’u oranında fesih primi ödenmektedir.
Fiş vermeyen işletme nereye şikayet edilir?
Vimer 189 hattını arıyorlar. Makbuz vermeyen firmanın adresini bilmek gerekiyor. Şikayetinizi dinleyip kayıt altına alacaklar.
444 1 189 nerenin numarası?
Maliye Bakanlığı tarafından Alo Maliye 189’un yerine yeni proje hayata geçirildi. Amacı mükelleflerin vergi sorunlarının çözümüne katkı sağlamak.
Vergi ihbarı ne zaman sonuçlanır?
213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 140. maddesine göre, “Denetimin başladığı tarihten itibaren tam denetimde en geç bir yıl, dar kapsamlı denetimde en geç altı ay, KDV iadesi denetimlerinde en geç üç ay içinde denetimlerin tamamlanması zorunludur.”
Faturamı nereye şikayet edebilirim?
Alo 186 BEDAŞ Çağrı Merkezi.
Fatura kesilmezse ne olur?
Faturalama, hem alıcılar hem de satıcılar için işlemlerin güvenliğini sağlamaya yardımcı olur. Örneğin, fatura düzenlenmezse, ürünü satın alan alıcı iade yapamaz çünkü iade edilen malların alındığı fatura ile kanıtlanır.
Bir firmayı nasıl şikayet edebilirim?
Alo 175 Tüketici Şikâyet Hattı kapılarını Habertürk’e açtı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy, Habertürk muhabiri Çimen Çetin’e Alo 175 Tüketici Danışma Hattı hakkında bilgi verdi.
Fatura geç kesilirse ne olur?
Geriye dönük faturalara ceza: Yasal düzenlemelere göre, satış tarihinden itibaren 7 gün içinde geriye dönük olarak düzenlenen elektronik faturalara ceza uygulanmamaktadır. Ancak bu 7 günlük sürenin aşılması halinde her fatura için 2200 TL ceza uygulanacaktır.